REGION / Jako každým rokem, společně s prvním červencovým dnem byl zahájen literární festival Měsíc autorského čtení. Speciálním hostem letošního ročníku jsou spisovatelé z Turecka. A kromě toho, tradičně, do Ostravy dorazí také známá česká a polská jména. Na webových stránkách „Zwrotu“ Vám přinášíme další edici krátkých literárních rozhovorů s několika autory tohoto známého festivalu.

Pět měst, tedy Brno, Vratislav, Košice, Lvov a Ostrava. Komorní atmosféra ostravské literární kavárny Stará aréna. Dvě autorská setkání během večera. Polské a české návštěvy vždy od 20.30. Nejprve přečtou úryvek ze svého díla a pak čekají na reakci publika. Připravení jsou i na ty nejzáludnější a nejvíce kontroverzní otázky.

První rozhovor se objeví již dnes večer. A další v následujících třech červencových týdnech.

kc

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.