REGION / V knihovně čas plyne rychleji, a proto mnoho z nich organizuje speciální letní program pro děti a mládež. A nějaký ten svazek nalezený na polici se hodí i během dovolené. Kterou knihovnu byste během prázdnin měli určitě navštívit?

V Českém Těšíně všechny pobočky se zapojily do již 16. ročníku celoměstského projektu pro děti a rodiče „Prázdniny 2018“. Budou „Hlavolamy“ na ul. Ostravské, „Pohádkové kolo“ na ul. Havlíčkova nebo „Kdo si hraje, nezlobí“ v Svibici. Všechny akce probíhají od 9 do11 hod., kromě „Hlavolamů“, které začínají o hodinu dříve. Speciální akcí bude také „Malování na chodníku. Ve středu na chodníku Ostravské ulice od 10 hod. budou vznikat obrazy kočiček a psů. Pro milovníky čtení důležitý je fakt, že ve středu skoro všechny českotěšínské pobočky zůstanou zavřené. Výjimkou je pouze Oddělení pro dospělé na ulici Havlíčkova (otevřeno od 13 do 16).

Také třinecká knihovna nebude ve středy fungovat. Ale připravený program je jinak velice bohatý. Od zítřka, každé úterý, budou od 17 hod. v lesoparku probíhat 8 představení  „Večerníček živě“. A kromě toho, také v úterky, bude možnost zahrát si s dobrovolníky nové deskové hry, vždy od 9 do 13 v MKlubu. Každou středu se ti nejmladší čtenáři mohou zúčastnit akce v jablunkovské knihovně „Prázdniny s knihovnou v parku“. To znamená dopoledne (od 9 do 12 hod.) plné her, pohádek, výtvarných dílen a smíchu.

V Bohumíně každý pracovní den budou probíhat setkání v rámci cyklu „Po stopách trpaslíků a skřítků“: od 9 do 12 hod. a od 13 do 17 hod. Děti se setkají s čarodějnicemi, netopýry nebo třeba drakem. A za nějakou policí se určitě najde i trpaslík Sněhurky.

Oddělení polské literatury Regionální knihovny Karviná je prozatím uzavřené, a to do 20. července, kdy bude probíhat revize knih. Poté se však čtenáři mohou těšit na žhavé, nejen letní, novinky. A knihovnice z oddělení v Karviné-Mizerov zvou všechny zájemce na každotýdenní výlety po městě. První z nich, na Záměk Fryštát, bude probíhat již zítra. Skupina má sraz v 10 hod. v Oddělení dětí a mládeže v Karviné – Mizerově.

kc

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.