KARVINÁ / Před devíti lety ukončili svojí pěveckou aktivitu, ale každý měsíc se nadále setkávají v poměrně velkém počtu. Sboristé karvinského sboru Przyjaźń (Přátelství) se tento měsíc opět setkali v sále Domu PZKO v Karviné-Novém městě, a tentokrát si připomněli poslední jubilejní koncert, který se konal před deseti lety.

Když sbor ukončil činnost, jeho členové založili Klub seniora Przyjaźń. Klubová setkání jsou vždy spojená s nějakou přednáškou – na téma zdraví, cestování anebo spjatou s nějakým svátkem. A samozřejmě se členové klubu na svých setkáních nevyhýbají zpěvu.

Na posledním červnovém setkání předseda klubu krátce připomněl historii sboru pod taktovkou Józefa Wierzgoně. – Bylo nás tehdy i 118. Když jsme ukončili činnost, ve sboru nás bylo pouze 58 – připomněl. Zároveň dodal, že na klubových setkání se pravidelně účastní nejméně 35 osob.
kc

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.