USTROŇ / Již zítra odstartuje 14. ročník Ekumenického festivalu v Ustroni. Potrvá skoro tři měsíce, a místem konání bude Ustroňské muzeum, do kterého pořadatelé zvou na výstavu děl malíře ze Zaolší Pawła Wałacha.


Vernisáže se zúčastní i prof. Karol Daniel Kadłubiec, básně přednese ředitel Těšínského divadla Karola Suszka a účastníkům akce zahraje komorní orchestr Státní hudební školy . V červenci, přesněji řečeno 20. července, je na programu festivalu rovněž vystoupení Polského pěveckého sboru Hutnik z Třince. Den na to vystoupí Zespół Pieśni i Tańca Śląsk.

-Cílem festivalu je integrace evangelických a katolických středisek a eliminace antagonizmů majících původ v náboženství – vysvětlil Marian Janik, který je předsedou Křesťanského ekumenického sdružení (Chrześcijańske Stowarzyszenie Ekumeniczne).

Podrobný program festivalu najdete na stránkách pořadatele.
kc

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.