TŘINEC / Sportovní duch je u žáků polských základních škol neochvějný. V třicetistupňovém vedru o pořadí míst na stupních vítězů ve štafetě musela rozhodnout fotobuňka.

Pořadatelem letošních XXXVI Atletických her žáků polských základních škol v ČR byla škola z Českého Těšína. Her se letos zúčastnilo 397 závodníků skoro ze všech škol. Žáci startovali ve čtyřech disciplínách: hod míčkem (vrh koulí), skok vysoký a skok do dálky, a také běhy na různé vzdálenosti. Hry se již tradičně konaly na stadionu v Třinci.

To, zda bylo počasí ideální, nebo ne, je relativní otázkou, protože je pravda, že nepršelo ani nebyl vítr, ale vedro bylo takové, že ani mouchy nechtěly létat. To ale vůbec nevadilo závodníkům, kteří se pustili do soutěžení. Ve štafetě škol o tom, kdo bude na druhém místě, raději rozhodl snímek z fotobuňky.

V kategorii malotřídek (tedy těch škol, které mají pouze nižší stupeň) první místo získala škola z Hrádku, v kategorii škol s prvním i druhým stupněm nejlepší byla PZŠ z Českého Těšína, která hry pořádala. Výsledky najdete na webových stránkách školy.

Medaile předali polští olympijští sportovci a mistři světa (například Paulina Ligocka, první polský snowboardista, který získal mistrovství světa), členové Beskydské olympijské rady a zástupci polských organizací, konzul Polska v Ostravě Maria Kovacs a náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanisław Folwarczny.
ikz

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.