ČESKÝ TĚŠÍN / Ve čtvrtek 5. dubna se v Kulturním a společenském středisku „Střelnice“ v Českém Těšíně konalo tradiční Jarní setkání Klubu učitelů důchodců. Klub funguje jako součást Sdružení polských učitelů (Towarzystwo Nauczycieli Polskich)

Pedagogy, kteří se již dočkali zaslouženého odpočinku, ale přesto chtějí pracovat v neziskové organizaci a pomáhat, a také hosty přivítal Tadeusz Szkucik. Mezi hosty byl generální konzul Polské republiky v Ostravě Janusz Bilski, předseda Polského kulturně-osvětového svazu v ČR Helena Legowicz,  Małgorzata Rakowska z Kongresu Poláků, Barbara Kubiczek ze Sdružení polských učitelů a představitelé učitelek z Visly a Těšína.

„Setkáváme se po Dni učitelů, který se u nás slaví 28. března,“ řekl Tadeusz Szkucik a popřál svým kolegům, aby všechny dny byly tak krásné a slunečné jako dnešní den. „Přeji vám všem nádherná vnoučata, vyšší důchody, které údajně dostaneme a především mnoho zdraví,“ dodal.

Hosté také poděkovali učitelům a přáli jim k jejich svátku, nechyběl samozřejmě přípitek.  Umělecký program zajistil Soubor písně a nekoordinovaného pohybu Niezapominajki z Havířova-Suché, který, jak uvedla po vystoupení předsedkyně klubu Marta Roszka, přinesl na setkání příjemnou atmosféru a pozitivní energii.

Předsedkyně Roszka seznámila přítomné také s plány klubu na letošní rok. Za pár dní bude schůzka TNP, v květnu pak tradiční jarní procházka, tentokrát po Dolní Líštné, v červnu výlet do Tarnowských Hor. Na přelomu září a října je plánována podzimní procházka, na konci roku pak předvánoční setkání.

Více o jarním setkání v dubnovém „Zwrotu“.

CR

 

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.