ČESKÝ TĚŠÍN / Fond rozvoje Zaolší Kongresu Poláků v ČR (Fundusz Rozwoju Zaolzia Kongresu Polaków w RC, FRZ) má za sebou první rok. Fond podporuje nejenom činnost spolků a organizací, ale i neformálních skupin nebo jednotlivců.

Ve středu 11. dubna se v českotěšínském klubu Dziupla konalo setkání příjemců dotací z FRZ. Cílem bylo nejenom zhodnocení dosavadních projektů, ale i poukázaní na faktory, které v realizaci byly nápomocné anebo naopak.

Brzdou snad všech projektů byl nedostatečný počet osob, které se do jejich realizace chtěly zapojit. Předsedkyně PZKO Helena Legowicz, která se setkání rovněž zúčastnila, podotkla, že situaci muže změnit oslovení lidí, kteří se tím či oním tématem zajímají, neboť pak se do projektu zapojí i ve svém vlastním zájmu.

Pokud se jedná o Fond, i on projde změnami. Zejména v oblasti žádostí o dotace. – Žádost bude mít pouze dvě stránky. Takže bude nutno velmi stručně a věcně popsat důvod, proč by projekt měl být podporován – sdělil předseda Kongresu Poláků Mariusz Wałach. Zároveň nabádal i k tomu, aby rozpočty projektů nebyly umělé navyšovány. – Fond funguje tak, že pokud dotaci poskytne, tak vždy v plné výši – podotkl.

(indi)

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.