VENDRYNĚ / Velikonoce si mnozí jen stěží představí bez vajíček, velikonoční mše, pečeného beránka a také Velikonoční zábavy SAJ. Již tradičně mladí lidé z celého regionu přijeli do známé Czytelni, to znamená Domu PZKO ve Vendryni.

Proč? Aby se setkali s přáteli, kteří studují na vysokých školách v nejrůznějších městech, promluvili si o věcech velkých i malých. A především proto, aby se dobře bavili a takto zakončili postní čas. Velká část hostů i další den slavila – když  polévala vodou své kamarádky.

Po Akademickém plese, který se koná v období Vánoc, jarní Velikonoční zábava je dalším důležitým bodem v kalendáři studentů z našeho regionu. Tradičně již tuto akci pořádá SAJ Ostrava a SAJ Olomouc.  K tanci hrál DJ Jan Odraszek, který nabídl mladým lidem starší hity a také nejnovější kousky.

kc

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.