NEBORY / Na sklonku roku v Domě PZKO v Neborech vládla atmosféra sváteční a zároveň jubilejní. Členové Místní skupiny PZKO se totiž rozhodli, že tradiční Sváteční setkání spojí se slavnosti 70 let Polského kulturně-osvětového svazu.

Kulturní dění na scéně zahájilo dětské divadlo Gapcio, které zahrálo útržek z připravované hry Ošklivé káčátko, jejíž premiéra se bude konat pravděpodobně v červnu. Pak malí herci popřáli Polskému kulturně-osvětovému svazu.

Následně se na scéně objevil dechový orchestr, který funguje u místního evangelického kostela. Hudebníci nabídli k poslechu několik koled a duchovních skladeb.

Potom scéna opět patřila dětskému divadlu Gapcio s nadílkou koled a novoročních přání. Závěr kulturního programu byl v režii Izabeli Kapias a Przemka Orszulika. V jejich podání zazněly nejenom české a polské koledy, ale i polské rockové písničky.

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego