OPOLE / V Opolu proběhl I Polonijny Festiwal Piosenki Polskiej w Opolu. A muzikanti ze Zaolší na něm získali ceny.

Finále festivalu proběhlo 15. června na scéně Opolské filharmonie. Zúčastnilo se ho 18 interpretů, kteří byli vybrání z 22, kteří do Opole přijeli. Pořadatelem festivalu bylo sdružení Stowarzyszenie Wspólnota Polska, spolupořadatelem pak rozhlas Radio Opole.

Laureáty festivalu se stali i mladí hudebnicí ze Zaolší. Třetí místo přineslo radost Noemi Macura, která zpívala se skupinou Noemiracles. Noemi si vybrala písničku „To nie ja byłam Ewą” z repertoáru Edyty Górniak.

Cenu Radia Opole v podobě deseti hodin nahrávek v legendárním nahrávacím studiu M si odnesla Barbara Łakota, která si pro Opole vybrala „Koła czasu” od skupiny O.N.A

První místo získala Magdalena Baryła s kapelou, která bydlí v Německu a provozuje tam polskou mateřskou školu. Druhé místo podle jury patřilo Wiktorii Chomczukowé z Běloruska. (tnj)

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.