DOLNÍ LUTYNĚ / Minulou sobotu se uskutečnil X. ročník Závodu Władysława Janika k ústí Olzy, který uspořádal PTTS (Polský turisticko-sportovní klub) Ondraszek a Towarzystwo Rowerowe (Cyklistický klub) Olza. Letošní počasí závodníkům přálo a závodu se zúčastnilo celkem 37 cyklistů.

Účastníci startovali z Dolní Lutyně, kam někteří z nich dojeli vlakem, zatímco ostatní už na kolech. Ze železniční zastávky v Lutyni vedla trasa přes státní hranici do Věřňovic a dále do polské obce Łaziska, kde si závodníci prohlédli místní dřevěný kostelík z 16. století.

Přes Gorzyczki a Uchylsko se poté cyklisté vydali do obce Olza, kde se zastavili u ústí stejnojmenné řeky, které se zde vlévá do Odry. Na místě si zazpívali píseň „Płyniesz Olzo“ a zapózovali na společnou fotografii. Dále se vydali do Odry a Rogowa, kde poobědvali v Lesoparku U Kaczyny, prohlédli si výstavu kočárů a minizoo. Zpáteční trasa vedla přes Gorzyce, Wołkowice, Petrovice u Karviné a Závadu.

Překlad: Pygmalion

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.