JABLUNKOV / Podzimní dny přinášejí nejen návrat do školních povinností, ale i výjimečnou příležitost k integraci. Z iniciativy jablunkovské mateřské školy, Polské základní školy Henryka Sienkiewicze a Místní skupiny PZKO Jablunkov se uskutečnilo Podzimní setkání u ohně na Mazurowicích. Toto místo opět přivítalo rodiny, které společně trávily čas povídáním a společnými aktivitami.

Stanoviště s úkoly

Děti, jak z mateřské školy, tak ze základní školy, měly příležitost zapojit se do různych aktivit na speciálně připravených stanovištích. Čekaly na ně atrakce jako podzimní pexeso, dýňové kuželky, tvorba svícnů a hula-hop s dýněmi. Starší děti se s nadšením ujaly role malých organizátorů, pomáhaly s obsluhou bufetu a koordinací jednotlivých stanovišť, což jim dalo příležitost ukázat odpovědnost a zapojení.

Největšími hity dne se staly nafukovací atrakce, které přitahovaly mladé skokany jako magnet, a vzrušující projížďky na čtyřkolkách. Obě tyto atrakce měly velký úspěch a úsměvy dětí byly nejlepším důkazem toho, že si všichni užili skvělý čas, který si dlouho budou pamatovat.

Do organizace se zapojili i žáci devátých tříd, kteří podporovali mladší spolužáky a dbali na to, aby vše probíhalo podle plánu. Obě ředitelky – mateřské školy i základní školy – nešetřily vlídnými slovy, když přivítaly přítomné a přály všem zdravý, klidný a úspěšný školní rok.

Rozhovory u ohně

Atmosféra setkání byla velmi srdečná. Rodiny, sedící u ohně, měly příležitost ke svobodným rozhovorům a děti bezstarostně běhaly po zahradě. Děti z mateřské školy přinesly své krásné práce, které visely na plotě a tvořily barevnou galerii mladých umělců.

Akce přilákala kolem 100 účastníků. Počasí bylo příznivé, i když na konci začal padat lehký déšť, což však nenarušilo dobrou zábavu. Setkání bylo nejen příležitostí k příjemně strávenému odpoledni, ale především skvělým způsobem, jak posilovat vazby v místní komunitě.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego