1. Těšínský pivní podzim – ZRUŠENO!

Kdy: pátek 13. září, sobota 14. září
Kde: Cieszyn

Cieszyňské kulturní středisko a Browar Cieszyn zvou v pátek a sobotu na Těšínský pivní podzim. Připraven bude zajímavý program: hudba, hry a soutěže s pivní tematikou, atrakce pro děti, diskotéka a také komentovaná procházka „Gdzie trunki robiono, a gdzie pito – szlakiem gospód i karczm dawnego Cieszyna” (sraz: sobota 12 hod. u radnice).

2. Polévka na dlažbě

Kdy: pátek 13. září, 10.00-15.00
Kde: Třinec

V pátek u Staré fary se o vaše chuťové pohárky budou ucházet polévky z kuchyně neziskových organizací, které se angažují v různých oblastech na Třinecku a okolí a nebude chybět ani doprovodný program – umělecká a zábavní vystoupení, atrakce pro děti. Moderuje Renata Drössler. Ochutnávky od 12 hodin, vyhlášení soutěže ve 14.30.

3. Těrlické filmové léto

Kdy: od čtvrtka 12. září do neděle 15. září
Kde: Těrlicko

Na programu letošního ročníku filmové přehlídky budou české a polské filmové novinky. V kině Svoboda se budou promítat mj snímky: Příběhy našich sousedů, Zápisník alkoholičky, Influencerky, Czarodziej Kajtek. Přípraveny budou i koncerty, výstavy, gastro a design zóna. Podrobný program na stránce www.cielaf.cz.

4. Den Oszeldy

Kdy: sobota 14. září, 15.00
Kde: Nebory

Místní skupina PZKO Třinec-Nebory zvé na tradiční akci do Domu PZKO. Na programu budou: vystoupení dětí z polské školy a školky v Neborech, vystoupení talentované mládeže a Klubu mladých MK PZKO, TA Grupa, FS Bystrzyca, atrakce pro děti, tombola, koncert skupiny Elán Revival a DJ Bartnicki. V nabídce bude domácí kuchyně, zákusky.

5. Jabkový den

Kdy: sobota 14. září, 15.00
Kde: Jablunkov,

Město Jablunkov zve do Parku A. Szpyrce na den plný zábavy a hudby. Připravené budou koncerty, pirátská show pro děti a pestrý doprovodný program, atrakce pro děti, moštování, prodej burčáku, poníci a další atrakce.

6. Okolo Olzy tam a zpět

Kdy: sobota 14. září, 9.00
Kde: Český Těšín

Klub českých turistů zve na turistickou procházku s průvodcem. Sraz u Hotelu Piast. 6 km dlouhá trasa povede po ulici Střelniční, Dukelské do Parku A. Sikory, zpět po Nábřeží Míru až k Avionu, odsud po Nábřež Svobody k pomníku obětí II světové války, k železničnímu mostu a po ulici Protifašistických bojovníků k hasičárně v Masarykových Sadech.

7. Skautský běh sto za sto

Kdy: sobota 14. září, 9.00
Kde: Třinec

Třinečtí skauti zvou všechny na charitativní běh v rámci oslav 100 let skautingu na Třinecku. Závod se uskuteční na Jahodné. Centrum závodu je na hřišti u 7. ZŠ, kde bude připravené občerstvení a doprovodný program. Výtěžek z akce bude věnován organizaci Mary’s Meals.

8. Cyklistický výlet s Ondraszkem

Kdy: neděle
Kde: Cieszyn, Visla

Cyklistický turistický klub PTTK Ondraszek zve všechny zájemce na společný výlet v rámci cyklu Po stopách polských skokanů. Sraz v 10 hod. na náměstí v Cieszynie, trasa provede do Visly, kde o víkendu probíhá Letní Grand prix skokanů na lyžích.

9. Dfest – hravý rodinný festival

Kdy: neděle 15. září, 13.00
Kde: Bystřice

V areálu kolem bystřických škol proběhne festival pro rodiče s dětmi. Hlavní vstupující bude Fíha tralala. V programu najdete také: science show plná zajímavých experimentů ze světa chemie a fyziky, diskotéka v bublinách, večerníček naživo připraveny Knihovnou Třinec, soutěž Telent dfest, tvořivé a herní koutky, místní gastronomie a další atrakce.

10. Slovenský komorní orchestr – Ewald Danel

Kdy: nedele 15. září, 18.00
Kde: Třinec

V rámci Svatováclavského hudebního festivalu vystoupí v neděli evangelickém kostele SCEAV v Třinci Slovenský komorní orchestr a jeho umělecký vedoucí Ewald Danel. V programu koncertu uslyšíme skladby Josef Suka, Jána Levoslava Belly a Antonína Dvořáka.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego