DOLNÍ LUTYNĚ / V pátek 19. července se na zahradě restaurace Lutena v Dolní Lutyni uskutečnilo setkání členů a příznivců Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v Dolní Lutyni.

Tématem tradiční, již osmé integrační akce byly „Zajímavosti naší obce“. V příštím roce si Dolní Lutyně připomene 720. výročí nejstarší historické zmínky a při této příležitosti připravili organizátoři pro účastníky test historických, zeměpisných a současných znalostí o obci Dolní Lutyně. K účasti na kvízu byl přizván i obecní zastupitel Jan Czapek, aby si ověřil své znalosti o obci. Bylo třeba odpovědět na otázky týkající se počtu obyvatel, domů, ulic, registrovaných psů, rozlohy, nadmořské výšky a další.

Po úspěšné soutěži, v níž byl samozřejmě každý vítězem, čekala na účastníky sladký i slaný raut a zábava s hudbou v podání Dawida Bijoka. Atmosféra byla jedinečná.

Maria Sztwiertnia

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego