EBORY / Přibližně 150 diváků dorazilo minulý pátek do zahrady před Domem PZKO, aby společně zahájili letní prázdniny na promítání filmu Prázdniny s broučkem.

Bylo to poprvé, co kino Kosmos přijelo do Nebor s letním kinem. V předchozích letech se filmy promítaly v centru města – buď před kinem, nebo na atletickém stadionu. Letos poprvé mohli diváci zhlédnout film také v Neborech a na konci prázdnin bude taková příležitost také v Karpentné.

První promítání v Neborech, poslední promítání v Karpentné

„Jsem velmi ráda, že se nám podařilo domluvit s vedením kina na tomto promítání. V Neborech byla totiž o podobné akce nouze. Nečekali jsme, že bude tolik zájemců. Někteří lidé se na sociálních sítích ptají na další projekce,“ vysvětluje Halina Szczotka, předsedkyně Místní skupiny PZKO v Neborech.

Místní skupina PZKO poskytla prostory pro promítání, zázemí a bufet. Vafle prodávali mladí lidé z místního Klubu mládeže PZKO.

Zbytek organizace, včetně propagace a samozřejmě realizace promítání, vzalo na svá bedra kino.

„Velmi si vážím toho, že se vedení kina rozhodlo uspořádat promítání zdarma u nás a v Karpentné na konci prázdnin,“ dodává Halina Szczotka.

Další promítání se koná dnes v Třinci

„Naše letos první letní kino dopadlo k naší velké radosti na jedničku. Kombinace nové české komedie se vstupem zdarma, krásného počasí a areálu PZKO Niebory s občerstvením se promítlo do velké návštěvnosti. V pořádání letních projekcí pod širým nebem mimo centrum města budeme pokračovat. Ukončení sezóny letního kina proběhne opět s bezplatnou projekcí, tentokráte v příměstské části Karpentná,“ uvedla Regina Szpyrcová, ředitelka kina Kosmos v Třinci.

Další promítání letního kina v Třinci se uskuteční dnes. Ve 21.30 hodin na atletickém stadionu můžete zhlédnout film Matka v trapu.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.