1. Hudba v muzeu

Kdy: pátek 26. července, 18.00
Kde: Český Těšín

V historické budově Muzea Těšínska vystoupí v páteční odpoledne skupina Blaf. Muzeum zve na koncert skupiny v komorním prostředí muzejního dvorku.

2. Koncert Agnieszky Chylinské

Kdy: pátek 26. července, 20.00
Kde: Ustroň

V ustroňském amfiteátru vystoupí Agnieszka Chylińska, polská zpěvačka, skladatelka, autorka a televizní osobnost. V rámci letního diamantového turné Chylińska navštěvuje nejkrásnější polské amfiteátry.

3. Hawaii party

Kdy: sobota 27. července, 15.00
Kde: Bystřice

Klub mladých Groń PZKO v Bystřici zve na integrační setkání Hawaii v Parku. Na programu od 15 hod. jsou koncerty (The silhouettes, iBand), ohňová show, atrakce pro děti, DJ Luke High.

4. Ligotský jarmark

Kdy: sobota 27. července, 11.00
Kde: Komorní Lhotka

Komorní Lhotka zve na tradiční Ligotský jarmark, který se bude konat v sobotu v areálu za obecním úřadem. Těšit se můžete na bohatý kulturní a doprovodný program. Vystoupí mj. Radhošť z Trojanovic, Alldęte (PL), Moravians , Kristína s kapelou, Mňaga a Žďorp. Na programu bude i show s maskoty pro děti, výstava automobilových a motocyklových veteránů, parkour show, stánkový prodej, soutěže a atrakce pro děti.

5. Špinavé prádlo

Kdy: sobota 27. července, 10.00-16.00
Kde: Chotěbuz

Přijďte si v sobotu do Archeoparku vyprat špinavé prádlo dobovými pracími prostředky, vyrobit jednoduchý kolíček na prádlo nebo zjistit, jak se Slované umývali.

6. Týden beskydské kultury

Kdy: od soboty 27. července do neděle 4. srpna
Kde: Wisla, Szczyrk, Żywiec, Istebna a další města

Od nadcházející soboty do 6 srpna v několika městech a obcích na jihu Polska (mj Wisla, Żywiec, Maków Podhalański, Istebna) budou vystupovat folklorní soubory z mnoha zemí a kontinentů. Ve Wisle se zahájení festivalu bude konat v sobotu v 15.00 (průvod souborů). Vystoupí folklorní soubory z regionu a také z Chorvatska a Mexika. V Istebné proběhne o tomto víkendu v rámci TKB dvoudenní Istebňanský festyn.

7. Anenská pouť v Raji

Kdy: neděle 28. července, 8.00
Kde: Karviná

Římskokatolická farnost Karviná a Místní skupina PZKO Karwina-Raj zvou na tradiční Anenskou pouť u příležitosti svátku patronky zdejší kaple. Mše svaté jsou naplánované na 8 hodin polská a 10 hodin česká. Klub žen MS PZKO bude prodávat tradiční perníková srdce.

8. 100 let evangelického kostela v Havířově – Suché

Kdy: neděle 28. července, 8.45
Kde: Havířov – Suchá

U příležitosti 100. let od položení základního kamene evangelického kostela v Havířově – Suché proběhne v neděli koncert Smyčcového orchestru SCEAV a spojených pěveckých sborů.

9. Pohádkové odpoledne ve Skiareálu

Kdy: v neděli 28. července, 15.00-17.00
Kde: Mosty u Jablunkova

Ski areál v Mostech u Jablunkova zve všechny malé návštěvníky na Pohádkové odpoledne, které se uskuteční přímo v areálu. Děti se můžou těšit na zábavný program plný soutěží, dílniček, kouzel, tance a legrace. Za příznivého počasí se uskuteční také pěnová party. Děti si budou moci třeba i opéct párky, které budou k zakoupení přímo v bufetu

10. Po stopách dávných těšínských řemeslníků

Kdy: neděle 28. července, 10.00
Kde: Cieszyn

Vydejte se po stopách těšínských řemeslníků a řemeslných dílen XIX a XX století. Průvodcem komentované procházky po Cieszyně bude Władysław Żagan. Sráz u Domu Rzemiosła.

11. Běh na Kozubovou

Kdy: neděle 28. července, 10.00
Kde: Dolní Lomná

Každoroční běh na Kozubovou se koná tuto neděli se startem od pekárny v Dolní Lomné v 10.00 hod. Celá trať vede po turistické značce. Elektronické přihlášení je možné do 26.7. ráno na stránkách www.behnakozubovou.cz, pak v den závodu na místě.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego