JABLUNKOV / V sobotu 1. června uspořádala Polská základní škola Henryka Sienkiewicze v Jablunkově a Mateřská škola Jablunkov každoroční školní radovánky, která se konaly v Městském lese. Letošním tématem vystoupení dětí byly pohádky.

Předškoláci a žáci se převlékli za pohádkové postavy a zatančili svým rodičům, babičkám, dědečkům a kamarádům. Na jevišti se diváci mohli setkat mimo jiné se Šmouly, Gargamelem, Palečkem, různými zvířátky, Williem Wonkou a vílami. Obrovský potlesk sklidilo vystoupení učitelů, kteří si připravili speciální tanec, který zatančili v kostýmech trpaslíků. Na konci tance vstoupila na pódium ředitelka školy Urszula Czudek v kostýmu Sněhurky. Účinkující nevystrašila ani lehká dešťová přeháňka.

Akci pořádala Macierz Szkolna. Po představení se nejmenší děti mohly zúčastnit různých her, které pro ně připravili starší žáci. K dispozici byl také skákací hrad a cukrová vata.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.