BYSTŘICE / Tak toto je úžasná zpráva! Marek Grycz, člen ASC Dukla Praha a SC Bystřice, absolvent Polského gymnázia Juliusze Słowackého v Českém Těšíně, pojede na olympijské hry do Paříže!

    Pětibojař Marek Grycz ukázal, že sny se stávají skutečností. Díky tvrdé práci a nezlomnému odhodlání si plní své sny. Po bouřlivých událostech na soutěži v Číně, kde byl neprávem diskvalifikován, byl Marek nominován, aby reprezentoval Českou republiku v moderním pětiboji na olympijských hrách v Paříži.

    „Zatím mi to ještě nedochází. Je to čerstvá zpráva. Na rozhodnutí komise jsem musel čekat dva týdny. Je to vrchol snu každého sportovce. Na tento okamžik jsem pracoval dvacet let,“ říká spokojený Marek Grycz.

    Dramatické okamžiky v Číně

    Během soutěže v Číně dosáhl Marek Grycz svého nejlepšího výsledku v kariéře, ale jeho triumf zastínily kontroverze kolem rozhodnutí čínského veterináře. Závodník byl diskvalifikován v důsledku nedorozumění ohledně zdravotního stavu svého koně. Přestože Marek udělal vše podle předpisů, nemohl pokračovat v soutěži, což pro něj byla obrovská rána.

    Podpora a motivace

    Marek Grycz zdůrazňuje, že podpora rodiny, přátel a fanoušků je pro něj nesmírně důležitá. Právě oni mu dodávají sílu k dalšímu boji a motivují ho k další výzvě. Věří, že s jejich podporou je schopen dosáhnout na olympijských hrách úspěchu a splnit si své největší sny.

    Držíme Markovi palce a přejeme mu na olympiádě hodně štěstí!

      Komentáře



      CZYTAJ RÓWNIEŻ



      REKLAMA Walizki

      REKLAMA
      Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

      www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

      Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
      Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
      Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.