POLSKO / Pokud rádi nakupujete v Polsku, ale nemáte na to čas během týdne, máme pro vás dobrou zprávu. Dnes je nákupní neděle, poslední červnovou neděli jsou obchody v Polsku otevřené. Na další nákupní neděli si budeme muset chvíli počkat, další nedělní nákupy budeme moci uskutečnit až koncem srpna.

V Polsku jsou obchody v neděli zavřené. Výjimkou jsou nákupní neděle, kdy je možné nakupovat na velkých trzích a v nákupních centrech. Za celý rok 2024 je jako nákupní neděle označeno pouze sedm nedělí. Nákupní neděle je 30. června. Nezapomeňte však, že nedělní otevírací doba obchodů se může lišit od otevírací doby ve všední dny. Proto se vyplatí si ji ještě před nákupem zkontrolovat.

Zákon omezující nedělní obchodování vstoupil v Polsku v platnost 1. března 2018. Od roku 2020 se zákaz obchodování nevztahuje pouze na sedm nedělí v roce. Existují však určité výjimky. Zákaz obchodování v neděli se nevztahuje mimo jiné na cukrárny a kavárny, čerpací stanice, květinářství nebo prodejny tisku. Otevřeny mohou být také pobočky polské pošty a obchody, které jsou zároveň sběrnými místy balíků.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.