BYSTŘICE / V neděli 26. května se uskutečnila III. dětská rallye pořádaná cyklistickým oddílem Polského turisticko-sportovního spolku „Beskid Śląski“. Zúčastnilo se jí více než devadesát zájemců. Na účastníky čekaly dvě trasy a hádanky, které museli vyřešit. V cíli každý zúčastněný obdržel pamětní pohár.

Kancelář rallye byla otevřena od 8.30. Od této doby začaly na start před Polským domem v Bystřici přijíždět postupně další týmy s nápaditými názvy: Bajkerzy, Kotopiraci Drogowi, Nasz Gniazdo, Szajka Rowerowa, Rainbow a další. Účastníci rallye si mohli vybrat ze dvou tras lišících se délkou a náročností: kratší pro začínající cyklisty a delší pro cyklisty, kteří již mají za sebou více než jeden výlet. Obě trasy začínaly a končily v Bystřici.

Záhada ztraceného mayského pokladu

Pro zpestření trasy byla na obou trasách zřízena kontrolní stanoviště s naučnou hrou “ Záhada ztraceného mayského pokladu“. Úkolem účastníků nedělní akce tedy bylo nejen absolvovat trasu, ale také najít kontrolní body na trase a vyřešit logickou hádanku. Výsledkem každé hádanky bylo číslo, které bylo nutné k otevření pokladu se zlatými mincemi v cíli. Unavení účastníci se mohli v cíli také najíst – byl pro ně připraven oběd se zákuskem. Na závěr každé dítě obdrželo pamětní pohár, který mu předala předsedkyně PTTS „Beskid Śląski“. – Halina Twardziková. Každé družstvo obdrželo karetní hru TRAMCITY 1910 a na nejmenší děti čekal skákací hrad s překvapením.

Dětské rallye se účastní stále více lidí

„Rallye se zúčastnilo ještě více lidí než loni. Zájem byl tak velký, že jsme museli registraci uzavřít ještě před termínem. Těší nás, že přátelé zvou své kamarády na další ročníky. Měl jsem signály od mnoha lidí, kteří litovali, že nemohli na rallye přijet, protože se ve stejnou dobu konalo první svaté přijímání. Myslím, že příští rok budeme schopni zorganizovat sraz pro zhruba sto dvacet účastníků,“ řekl Robert Wałaski, předseda cyklistického oddílu Polského turisticko-sportovního spolku „Beskid Śląski“ v RC.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.