NYDEK, OBERWIESENTHAL / Anna Milerska, odchovankyně klubu SKI MOSTY a nyní členka FENIX SKI KLUBU JESENÍK, má za sebou skvělý víkend. V Oberwiesenthalu na závodech v běhu na lyžích na dvacetikilometrové trati obsadila 5. místo mezi juniorkami.

V Oberwiesenthalu se konal další díl závodu FESA Alpen Cup v běhu na lyžích. Mezi účastníky byla i Anna Milerska z Nýrska. Za ní byly intenzivní měsíce přípravy – léto a podzim strávila pilováním formy. Milerska se zúčastnila tréninkových kempů, kde se svým týmem absolvovala dvoufázový tréninkový program. Tréninkový program zahrnoval běh, jízdu na kole a lyžování. Podzimní měsíce strávili sportovci tréninkem v Alpách.

Na závodech v Oberwiesenthalu prokázala Anna Milerska vynikající formu a celkově obsadila vysoké páté místo. Na čtvrtou závodnici, Virginii Cenovou z Itálie, ztratila pouhou jednu sekundu a k zisku medaile jí chybělo pouhých deset sekund. To svědčí o tom, jak vyrovnaná a silná byla konkurence. Působivý však není jen atletický výkon Milerské. Její nadšení a pozitivní přístup jak během soutěže, tak při tréninku jsou skutečnou inspirací pro ostatní.

„V Oberwiesenthalu jsem měla to potěšení stát třikrát na startovní čáře lyžařské soutěže. Zdaleka nejúspěšnější z mých vystoupení byl běh na 20 km volnou technikou, který se konal v rámci společného startu. Byl to můj první pokus na tak dlouhé trati, takže jsem nevěděla, co mám očekávat. S velkým překvapením a radostí však mohu říci, že mi závod vyšel fantasticky a po celou dobu jsem se cítila skvěle. Byl to pro mě výjimečný okamžik sezony, protože jsem předčila svá vlastní očekávání. Tato zkušenost mi dodala sebevědomí a motivaci pokračovat dál. Doufám, že se mi v dalších závodech podaří úspěchy zopakovat nebo dokonce zlepšit. Na tento běh na 20 km budu určitě vzpomínat jako na úspěšný start plný pozitivních emocí,“ prozradila Anna Milerska.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego