1. Novoroční koncert ZPiT Ziemi Cieszyńskiej

Kdy: pátek 5. ledna, 17.00
Kde: Cieszyn

Novoroční benefiční koncert koled v podání souboru Zespół Pieśni i Tańca Ziemi Cieszyńskiej im. Janiny Marcinkowej a hosta – Zespołu Śląsk, proběhne v pátek v Divadle A. Mickiewicze. Diváci se mohou těšit na tradiční koledy a polský folklór.

2. Tříkrálová procházka

Kdy: pátek 5. ledna, 14.00-17.00
Kde: Český Těšín

Přijďte se projít na nábřeží Míru u KaSS „Střelnice”. Těšit se můžete na tradiční zimní minizoo a to od 10.00 hod. Tři krále zde potkáte mezi 14.00 a 17.00 hod.

3. Gorolski bal

Kdy: sobota 6. ledna, 17.00
Kde: Mosty u Jablunkova

Folklorní soubor Górole z Mostů u Jablunkova spolu s Místní skupinou PZKO zvou v sobotu na 45. ročník Mezinárodní přehlídky lidových kapel a folklorních souborů, po níž následuje tradiční Bal Gorolski. Vše se koná v prostorách domu PZKO „Kasowy” v Mostech u Jablunkova. V neděli zvou pořadatele na odpolední „posezení u cimbálu” v Hotelu Grůň.

4. Premiéra Polské scény

Kdy: sobota 6. ledna, 17.30
Kde: Český Těšín

Na sobotní večer Polská scéna Těšínského divadla chystá premiéru nové hry Dziady v režii Bogdana Kokotka. Dziady je básnické drama vrcholného představitele polského a evropského romantismu, Adama Mickiewicze.

5. 3necký Královský průvod

Kdy: sobota 6. ledna, 15.30
Kde: Třinec

Průvod vyjde z namesti TGM ke kulturnímu domu Trisia kde se pokloní u jeslíček. Na Náměstí svobody nasleduje další program s občerstvením. V knihovně bude zajištěn doprovodný program.

6. Ekumenický tříkrálový průvod

Kdy: sobota 6. ledna, 10.00
Kde: Cieszyn

Ekumenický tříkrálový průvod vyrazí v 10 hod od Ježišova kostela a projde k náměstí. Na
programu je společné zpívání koled, soutěž o nejlepší dětský tříkrálový kroj, prodejní stánky.

7. Novoroční sraz na chatě Skalka

Kdy: sobota 6. ledna
Kde: Mosty u Jablunkova

Společně s turisty z PTTS „Beskid Śląski” se můžete v sobotu vydat na Skalku. K chatě můžete dojít libovolnou trasou. Registrace na chatě 10.00-12.00.

8. Koncert koled Zespołu Pieśni i Tańca „Śląsk”

Kdy: sobota 6. ledna, 16.00
Kde: Wisła

Zespół Pieśni i Tańca „Śląsk” Stanisława Hadyny vystoupí v Kostele ewangelicko-augsburským Petra a Pavla. Koncert proběhne u příležitostí výročí 25. let úmrtí zakladatele.

9. Novoroční koncert koled

Kdy: neděle 7. ledna, 17.00
Kde: Zebrzydowice

V Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Zebrzydowicích vystoupí během novoročního koncertu koled: pořadatel – smíšený pěvecký sbor Echo z Zebrzydowic, mužský pěvecký sbor Gorol z Jablunkova, Arkadiusz Popławski (varhany) a Beata Sabath (básně).

10. Vánoční koncert Jablunkovanky

Kdy: neděle 7. ledna, 15.00
Kde: Jablunkov

Zveme do Kostela Božího Těla v Jablunkově na tradiční Vánoční koncert dechového orchestru Jablunkovanka.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.