1. Polonéza na náměstí

Kdy: pátek 26. ledna, 14.00
Kde: Cieszyn

Maturanti z Zespołu Szkół im. Władysława Szybińskiego w Cieszynie zatančí na náměstí polonézu. Přidat se k nim může každý, kdo bude mít chuť. K účasti zve své členy a ostatní zájemce Místní skupina PZKO Český Těšín-Centrum (sraz v 13.45 před radnici).

2. 57. Reprezentační Slezský ples

Kdy: pátek 26 ledna, 19.00
Kde: Český Těšín

Místní Skupina PZKO v Mistřovicích zve do KASS Střelnice v Českém Těšíně. Během večera vystoupí regionální soubor Suszanie a skupina tanečního humoru Všetečníci z Bratislavy. K tanci a k poslechu zahrají orchestr Rivieras a lidová kapela Bezmiana.

3. Rok v Jižní Americe

Kdy: pátek 26. ledna, 21.00
Kde: Cieszyn

Čajovna Laja zve na besedu s cestovatelem Michałem Krainou, který povypráví o trvající rok cestě Jižní Amerikou… autobusem, lodi, letadlem a na kole.

4. Vídenský koncert

Kdy: pátek 26. ledna, 18.00
Kde: Cieszyn

Restauracja Wiedeńska v Głęboké ulici zve na koncert, během kterého uslyšíme nejznámější skladby vídeňských skladatelů, vystoupí těšínští hudebníci Joanna Lipowczan-Stawarz a Krzysztof Durlow. Rezervace: telefonicky na č. +48519087892 anebo +48691 103 691.

5. Bludovický ples

Kdy: sobota 27. ledna, 19.00
Kde: Havřířov

Místní skupina PZKO v Bludovicích zve do Domu PZKO na tradiční karnevalový ples. Na programu je vystoupení regionálního souboru Błędowice a ukázka latinskoamerických tanců. Nebude chybět tombola a domácí kuchyně.

6. International Festival Ballet

Kdy: neděle 28. ledna
Kde: Ostrava

Baletní soubor International Festival Ballet uvádí největší „Labutí jezero“ na světě v Praze, Brně a Ostravě, v doprovodu orchestru. Jedinečnost představení bude spočívat v tom, že soubor v Praze, Brně a Ostravě předvede největší Labutí jezero na světě. 48 labutích baletek na pódiu je svým způsobem rekord. Obvyklý počet bílých labutí v představení „Labutí jezero“ bývá 16-24.

7. Koledování u sv. Alžběty

Kdy: neděle 28. ledna, 16.00
Kde: Cieszyn

Třetí z cyklů hudebních setkání v kostele sv. Alžběty v Cieszyně proběhne tuto neděli. Na programu je Rodinné koledování – setkání rodin, společné koledování a vystoupení dětské liturgické scholy farností sv. Alžběty.

8. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Kdy: neděle 28. ledna, 14.00-20.00
Kde: Cieszyn

Koncerty, workshopy, zábavné akce a hlavně – veřejná sbírka budou součásti finále polské celostátní akce Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, která se bude v neděli konat také v Cieszyně. Výtěžek bude věnován nadací WOŚP. Celý program na stránkách www.cieszyn.pl.

9. Bleší trh

Kdy: neděle 28. ledna, 7.00-15.00
Kde: Český Těšín

S koncem ledna se blíží i další Bleší trh na bývalém autobusovém stanovišti v Českém Těšíně. Od 7.00 do 15.00 hod. bude možné koupit si či prohlédnout nejrůznější starožitnosti a staré věci.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.