ČESKÝ TĚŠÍN / Na jevišti Polské scény Těšínského divadla budete moci od 6. ledna zhlédnout hru Adama Mickiewicze „Dziady“ v režii Bogdana Kokotka.

„Dziady“ je cyklus romantických dramat, vícedílné dílo, které vznikalo v průběhu několika let. Chronologicky jsou první části II a IV, zatímco I. část Dziadů s názvem Widowisko (nedokončená) vznikla o něco později a v roce 1832 napsal básník III. část Dziadů. Jednotícím prvkem všech částí je proměňující se hrdina.

Polská scéna Těšínského divadla připravuje inscenaci v režii Bogdana Kokotka. Premiéra je naplánována na 6. ledna 2024, choreografie Gabriela Klusáková, scéna a kostýmy Krzysztof Malachowski, hudba Zbigniew Siwek.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego