1. Vánoční koncert PZKO

Kdy: pátek 22 prosince, 17.30
Kde: Třinec

Hlavní výbor PZKO zve na tradiční vánoční koncert. V Kulturním domě Trisia vystoupí polské folklorní soubory a kapely. Ve vestibulu budou připraveny prodejní stánky s vánoční tematikou, po vystoupení bude možné si zapálit plamínek z Betlemského světla. Lístky jsou ji vyprodané, nicméně nabízíme online přenos na našem webu.

2. Česká mše vánoční

Kdy: pátek 22. prosince, 18.00
Kde: Český Těšín

Během koncertu v evangelickém kostele na Rozvojí vystoupí pěvecký sbor Slezan a orchestr učitelů a přátel ZUŠ P. Kalety.

3. Popelka – muzikál na ledě

Kdy: pátek 22. prosince, 17.30; sobota 23. prosince, 14.00
Kde: Ostrava

V Ostravar aréně uvidíme představení pro celou rodinu s nádhernou hudbou, skvělými výkony v podání hereckých, pěveckých a krasobruslařských hvězd. V hereckých a pěveckých rolích vystupují Pepa Vojtek, Dana Morávková, Václav Kopta, Vlastimil Harapes a další. Hlasy Popelce a Princi propůjčili Lucie Bílá a Ondřej Ruml. Účinkuje mezinárodní krasobruslařský soubor sportovců ze sedmi zemí.

4. Štědrovečerní koledování pod laubami

Kdy: neděle 24 prosince, 21.00
Kde: Trinec

Pojďte si na Štědrý večer zazpívat koledy a zaposlouchat se do nejznámějšího příběhu všech dob! Pořádá a zve Církev bratrská Třinec – Lyžbice

5. Kolyndowani na Szczepóna

Kdy: úterý 26. prosince, 15.00-19.00
Kde: Mosty u Jablunkova

Jako již tradičně každým rokem i letos budou 26. prosince členové souboru Górole projíždět na voze obcí a koledovat. Zazpívejte si společně s nimi a zpříjemněte si tak sváteční čas.

6. Česká mše vánoční

Kdy: středa 27. prosince, 15.30
Kde: Jablunkov

Zveme na Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby – Hej, mistře …, která se uskuteční v Kostele Božího Těla v Jablunkově. Vstupenky v předprodeji v JACKi. Účinkují: Smíšený pěvecký sbor P. Cypriána Lelka – Benešov, komorní orchestr Dolní Benešov a sólisté.

7. Vánoce na Zámku Fryštát

Kdy: čtvrtek 28. Prosince, 10.00-15.00
Kde: Karviná

Pravý vánoční čas strávený na zámku nabízí  Zámek Fryštát 28. prosince. V časech 10.00, 11.00, 14.00 a 15.00 hod. budou probíhat vánoční speciální prohlídky se zaměřením na šlechtické Vánoce na zámku, v kostele křesťanské s možností zhlédnutí jesliček.

8. Běh do vrchu Mosty – Skalka

Kdy: čtvrtek 28. prosince, 10.00
Kde: Mosty u Jablunkova

Ve čtvrtek 28. prosince se uskuteční již 28. ročník tradičního běhu do vrchu Mosty – Skalka, memoriál Milana Podešvy. Závod je dlouhý 4 km s převýšením 400 m. Start všech účastníků se uskuteční v 10.00 za podchodem pod železnicí. Více informací na stránkách homosty.ic.cz.

9. XII Pogorské koledování

Kdy: sobota 8. ledna, 17.00
Kde: Pogórze, Kostel Nejsvětější Panny Marie

Farnost v Pogórzu u Skočova zve na koncert koled spojeny s charitativní sbírkou pro půjčovnou rehabilitačních pomůcek.

10. Horalský koncert koled

Kdy: sobota 30. prosince, 20.00
Kde: Brenna

Zveme na výjimečný koncert koled a vánočních horalských písníček. V Beskýdském domu zielin Przytulia vystoupí horalská kapela Horuk.

11. Betlémy na hradě

Kdy: do neděle 7. ledna
Kde: Ostrava,

Ještě do 7 ledna je možné shlédnout výstavu s vánoční tematikou. Již tradičně se galerie Slezskoostravského hradu zahalila do vánoční atmosféry každoroční výstavou betlémů. Hrad je otevřen denně od 9 do 18 hodin (mimo 24. a 31. prosince, kdy bude otevřeno do 14 hodin). Unikátní je např. betlém z roku 1934, zapůjčený z Jesenického muzea. Je složen ze 600 kusů a byl vyřezáván a vystřihován z tvrdého papíru. Zapůjčeny budou také krakovské betlémy ze sbírek Slezského muzea v Katovicích.

12. Italská silvestrovská noc

Kdy: neděle 31. prosince, 20.00
Kde: Cieszyn

Silvestrovský večer můžete strávit v Divadle A. Mickiewicze, kde zazní nejznámější italské písně, nejen opery Gioacchina Rossiniego, Giuseppe Verdiego či Giacoma Pucciniego, ale také písníčky Adriano Celentano, Al Bano, Andrei Bocellého, Drupiho.

13. Novoroční laserová show

Kdy: pondělí 1. ledna, 17.00
Kde: Český Těšín

Již tradičně se na mostě Družby sejdeme, abychom společně přivítali Nový rok. Zveme vás k účasti na novoroční laserové show, kterou pořádá Kulturní a společenské středisko Střelnice.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.