ČESKÝ TĚŠÍN / Ve středu 11. října se členky Ženské sekce Hlavního výboru PZKO sešly v Polském centru v přízemí budovy Polského kulturně-osvětového svazu. Jednalo se o poslední měsíční setkání před velkým podzimním Setkáním Sekce žen. O nejbližších plánech hovoříme s Annou Piszkiewiczovou, předsedkyní Sekce.

Podzimní setkání se blíží. Dolaďujete na dnešní schůzce podrobnosti, nebo už je vše hotovo?

Pracujeme na tom. Podzimní setkání se bude konat 21. října v Domě PZKO v Dolní Líštné, tedy za deset dní. Většina příprav je za námi. Něco připravuje paní Renata Szkucik z Líštné, něco já. Hodně věcí je již domluveno. Svou účast potvrdili i někteří hosté, například konzulka. Program už je samozřejmě připraven.

Můžete nám prozradit, co bude součástí kulturního programu?

To ví předsedkyně Klubu žen z Dolní Líštné. A pro nás je to vždy překvapení.

Dnešní setkání, jak vidím, je docela slavnostní, na stolech je občerstvení, zákusky a káva. Asi takhle nevypadá každá schůzka vaší sekce?

Vskutku. Dnes slavíme narozeniny tří z nás, z toho dvě mají kulaté narozeniny: paní Maria Owczarzy slaví 80. narozeniny a paní Renia Siwek 70. narozeniny, obě ze stejného klubu: Karviná-Ráj. Pouze paní Ewa Brózda nemá kulaté narozeniny. Ale i ona má narozeniny. Takže dnes slavíme hned třikrát. Narozeniny našich kolegyň jsou takovým milým zpestřením našich setkání.

Příští pravidelné setkání sekce bude příští měsíc?

Ano, ale tentokrát bude mít podobu exkurze do neznáma. Připravuji ji. Pojedeme do Polska, tady nedaleko. Podíváme se na velmi zajímavé místo. A cestou, v autobuse, budeme mít jednání, na kterém probereme potřebné záležitosti. Pak máme celý den na to, abychom viděli něco zajímavého. Smyslem těchto výletů je, aby ženy dobře poznaly region bývalého Těšínského knížectví.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego