ČESKÝ TĚŠÍN / V úterý 10. října se na hřišti ve Frýdecké ulici konal XXIII. ročník fotbalového turnaje o Memoriál Alojze Adamce pro základní školy s polským vyučovacím jazykem. Již potřetí v řadě turnaj vyhrála Základní škola s polským jazykem vyučovacím z Jablunkova. Trojnásobní vítězové tak budou trvale držiteli putovního poháru.

Turnaje se účastní žáci druhého stupně polských základních škol ze Zaolší. Za družstvem z Jablunkova se umístily týmy z Českého Těšína a druhý tým z Jablunkova. Celkem se turnaje zúčastnilo devět týmů, tedy téměř stovka mladých hráčů.

„Někteří berou samotnou soutěž vážněji, jiní o něco méně. Smyslem turnaje je podle mého názoru především povzbudit mladé lidi k aktivnímu pohybu na čerstvém vzduchu. Díky sponzorům jsou připraveny věcné ceny. Pro školní týmy jsou připraveny poháry, pro jednotlivé hráče medaile – pro nejlepšího brankáře, nejlepšího střelce. Nechybí ani ocenění generálního konzula Polské republiky v Ostravě za fair play,“ řekl naší redakci hlavní organizátor turnaje Zbyszek Bocek.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.