REGION / Na sociálních sítích to vře a před čerpacími stanicemi se tvoří velké fronty. Čerpací stanice Benzina a Orlen v obcích u polských hranic přes noc výrazně snížily ceny pohonných hmot.

Efecta Diesel za 32,90 koruny, benzin Efecta 95 za stejnou cenu. Řidiči tak za litr paliva zaplatí téměř o sedm korun méně než včera. Ceny se snížily na Těšínsku, Karvinsku. V Českém Těšíně se fronta aut táhne až k prodejně Billa. Nové nižší ceny hlásí i řidiči z dalších měst podél česko-polské hranice – včetně Krnova, Opavy a Náchoda. V České republice ceny pohonných hmot přesahují 40 korun za litr.

Na snížení cen pohonných hmot jsme se zeptali přímo společnosti ORLEN Unipetrol. „Ceny ani jejich vývoj nebudeme komentovat,“ odpověděla mluvčí společnosti Láďa Gadas.

Nízké ceny pohonných hmot v Polsku

Před čerpacími stanicemi v Polsku se již několik dní tvořily fronty. Ve frontách stála i auta s českými poznávacími značkami. Rozdíl v ceně mezi čerpacími stanicemi v Polsku a v České republice se pohyboval kolem osmi korun. V současné době je možné u čerpacích stanic Benzina a Orlen v některých českých městech natankovat téměř za stejnou cenu jako v Polsku.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego