REGION / Uplynulý víkend 23.-24. září strávili turisté z Polského turisticko-sportovního sdružení „Beskid Śląski“ v České republice na horských trasách. I přes mimořádně deštivé počasí úspěšně absolvovali závěrečnou etapu výstupu na Tisícovku v Moravskoslezských Beskydech.

Podle krajinných typologů je v Moravskoslezských Beskydech 27 vrcholů s nadmořskou výškou nad 1 000 m. Turisté Slezských Beskyd zdolávali jednotlivé vrcholy ve třech etapách. Celkem urazili asi 120 km s převýšením 5 450 m.

Poslední etapu absolvovali o uplynulém deštivém víkendu

Poslední etapu dokončili o uplynulém víkendu. Na startu v Krásné stálo pět statečných turistů v pláštích a s deštníky. První den vystoupali na Travný, Malý Polom, Čuboňov a Velký Polom. Celkem na 29kilometrové trase nastoupali více než 1 500 výškových metrů. Na nocleh sestoupili do Horní Lomné.

V neděli se již deset turistů vydalo na trasu z Horní Lomné za příznivějšího počasí. Prvním „nedělním“ tisícimetrovým vrcholem byl Slavíč, následovaly Ostrý, Smrečina, Ropice a Javorový. Zdánlivě překonali jen necelých 1000 výškových metrů, ale na trase dlouhé 33 km.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.