ČESKÝ TĚŠÍN / Ve středu 6. září se uskutečnilo setkání redakce časopisu „Zwrot“ s jeho novými zpravodaji. Cílem setkání byl workshop pro mladé adepty žurnalistiky. Diskutovalo se také o budoucnosti polských médií v Zaolší.

Setkání se konalo v redakci Zwrotu a vedla ho šéfredaktorka Halina Szczotka. Zúčastnili se ho nejen zaměstnanci Zwrotu, ale také mladí dopisovatelé, kteří s naší redakcí spolupracují již od letních prázdnin a připravují články publikované na portálu zwrot.cz a na sociálních sítích. Byla to tedy také příležitost k vzájemnému seznámení.

„Měli jsme štěstí, protože jsme narazili na vskutku talentované mladé lidi,“ řekla během setkání Halina Szczotka.

Výuka základů žurnalistiky pro mladé stážisty

Nábor mladých adeptů žurnalistiky probíhal mezi studenty Polského gymnázia Juliusze Słowackého v Českém Těšíně a studenty polských tříd Obchodní akademie v Českém Těšíně.

Cílem setkání bylo naučit mladé adepty žurnalistiky základům novinářského řemesla, včetně základů zpracování fotografií a filmů. Diskutovalo se o nejčastějších chybách v polském jazyce apod.

Vývoj polských médií v Zaolší

Setkání bylo také příležitostí pro mladé lidi, aby uvedli, jakým způsobem přijímají informace, a inspirovali, jak oslovit své vrstevníky a jak vytvářet materiály, aby byly zajímavé pro mladou generaci.

Během setkání se školením se také diskutovalo o tom, jak budou polská média na Zaolší vypadat v budoucnu, jaká média čtenáři nejčastěji využívají nebo jakým směrem by se měl ubírat portál zwrot.cz a měsíčník Zwrot, aby se i v budoucnu staly atraktivními médii pro čtenáře.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego