JABLUNKOV / Jednou z doprovodných akcí festivalu Gorolski Święto byla tradičně „Kavárna pod Pegasem“. V pátek 3. srpna v Domě PZKO představili poezii Ewy Sabely-Furtek Karol Suszka a sama autorka.

Profil básnířky, spisovatelky, sochařky, scénáristky a herečky ochotnického divadla Místní skupiny PZKO v Komorní Lhotce, profesí překladatelky a učitelky angličtiny, představil publiku Bogdan Kokotek, umělecký vedoucí Polské scény Těšínského divadla. O hudební kulisu se postarala Beata Kantor, absolventka Hudební akademie v Krakově.

Mezi nebem a zemí

Kromě básní ze tří již vydaných sbírek měli hosté v „Kavárně pod Pegasem“ možnost vyslechnout také nové básně z její nejnovější sbírky nazvané „Mezi nebem a zemí“, která opustí tiskárnu již za dva měsíce.

Zazněly básně o stáří a umírání i milostné básně. Autorka se s posluchači také podělila o to, jak básně vznikají. Mluvila o myšlenkách a pocitech, které se vynořují ve chvílích, jež nelze naplánovat, a o tom, kdy cítí potřebu přenést je na papír.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego