NÁVŠÍ / Včera v Návsí proběhlo poděkování za úrodu. Dožínky zde společně pořádají obec Návsí a společnost Netis. Již několik týdnů na ně lákal vyzdobený žebřiňák, který stál u příjezdové cesty do obce.

Dožínky začaly v evangelickém kostele. Farář Jan Fojcik požehnal dožínkový chléb. Robert Cieślar, ředitel zemědělské společnosti Netis, pronesl děkovnou modlitbu za úrodu. Od kostela se vydal dožínkový průvod k městskému kulturnímu středisku. Odpoledne se bohužel obcí přehnala velká bouře, která vyvracela stromy a zaplavovala silnice. Vozy tažené koňmi se proto nemohly dostat ke kostelu, odkud dožínkový průvod vycházel. Průvod se proto vydal na cestu pěšky.

Poděkování patřilo všem zemědělcům

Program zahájilo vystoupení spojených pěveckých sborů Melodia z Návsí a Gorol z Jablunkova. Letošními hostiteli byli Igor Sikora s manželkou Lenkou a starosta obce Marian Waszut s manželkou Jolou.

Z pódia zaznělo poděkování všem zemědělcům z Návsí, kteří v obci podnikají v zemědělství, tj. chovají ovce, krávy apod.

K poslechu hrála dechová hudba Jablunkovanka, k tanci hrála kapela Drevár. Diváci se skvěle bavili za zvuků kapel Nebe a Adam Bubík Bend. Do pozdních hodin hrál DJ Václav Švenda.

Další atrakce

Nechyběly ani různé atrakce pro děti – nafukovací skluzavky, malování na obličej. Nechyběla také výstava traktorů a zemědělské techniky.

Ve stáncích se prodávalo pití a chutné jídlo. I přes bouřku, která se obcí prohnala před akcí, si pořadatelé nemohli stěžovat na nedostatek návštěvníků, areál za kostelem se rychle zaplnil. Bouřka se však podepsala na práci organizátorů. Poničila několik stánků, které byly opraveny ještě před zahájením akce.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego