BESKYDY / V rámci jubilejního 60. ročníku Týdne beskydské kultury pořádá Regionální kulturní centrum v Bielsku-Białé od 29. července do 11. srpna již podruhé fotografickou soutěž. Prostřednictvím soutěže účastníci přispějí do festivalové galerie.

Soutěž je určena amatérským fotografům. Autoři starší 13 let mohou zasílat svá díla ve čtyřech tematických kategoriích. Oproti loňskému roku se změnil způsob přihlašování prací. Organizátoři připravili online přihlašovací formulář, který je k dispozici na webových stránkách TKB v záložce věnované soutěži.

Hlavní kategorie jsou následující:

(a) ARCHITEKTURA – fotografie památek, obytných, hospodářských, veřejných a sakrálních staveb nacházejících se v obcích, kde se 60. ročník TKB koná (např. hrady, zámky, paláce, chaty, koliby, stáje, sýpky, sklepy, školy, kostely, kaple, zvonice nebo trhy).

b) ETNOFOTOGRAFIE – fotografie zachycující lidovou kulturu prezentovanou a nalezenou při akcích 60. ročníku CBD v jejích hmotných i nehmotných projevech (např. ve folkloru, krojích, průvodech, tanci, umění, zvycích, řemeslech či předmětech a dovednostech jejich výroby a používání).

c) PORTRÉT – fotografie (jedné nebo více) osob, např. hudebníků, tanečníků, zpěváků, diváků nebo jiných osob, jejichž portrét odráží atmosféru 60. KB.

Další kategorie

d) ARCHIVNÍ FOTOGRAFIE TKB – nejzajímavější archivní fotografie v digitální podobě, pořízené během předchozích ročníků TKB. Do této kategorie nelze přihlásit fotografie, které se zúčastnily předchozích ročníků soutěže.

Co lze vyhrát?
V soutěži budou oceněny práce, které nejzajímavěji interpretují témata jednotlivých kategorií, jsou kreativní a mají vysokou estetickou a technickou úroveň. Nejlepší fotografie budou vystaveny na podzim letošního roku na posoutěžní výstavě v Galerii umění Regionálního kulturního centra v Bielsku-Białé. Vítězové soutěže obdrží peněžité ceny a diplom od pořadatele.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego