1. Tribute to Ruda Marek

Kdy: pátek 14. července, 17.00
Kde: Český Těšín

Hudební léto v Čítárně a kavárně Avion zahájí tradiční formace Tria Petra Litwory, s nimiž vystoupí Tamara Tomoszek. Jazzový večer bude věnovaný vzpomínce na „jazzového dědu“ Rudolfa Marka.

2. Hillfort – skotsko-irský den

Kdy: sobota 15. července, 13.00
Kde: Chotěbuz

Zažijte Archeopark netradičně – v rámci skotsko-irského dne na programu bude skotská a irská hudba, dudáci, tanec a jeho výuka, polní tábor RAF, letadlo spitfire, řemeslné dílny, tábořiště Keltů, zábava pro děti.

3. Beerfest v Bukovci

Kdy: sobota 15. července, 13.00
Kde: Bukovec

V areálu obecního úřadu vystoupí: Izabel, Johanka Pazdeorvá a band, Alkehol revival a další. Těšit se můžete na spoustu druhů piva, placky, rojberku, dětské pochutiny a další.

4. Dny obce Istebná

Kdy: sobota 15. července, neděle 16. července
Kde: Istebná

Polská Istebná zve o víkendu na dny obce. V sobotu v areálu pod skokanským můstkem od 16 hod. na programu budou m.j. zahájení výstavy lidové tvorby, vystoupení folklorních souborů a kapel, ve 20.30 koncert Golec uOrkiestra.

5. Petřvaldská pouť

Kdy: sobota 15. července, neděle 16. července, 9.00
Kde: Petřvald

Město Petřvald zve na tradiční pouť a jarmark, které se budou konat v prostorách TJ Petřvald. Připraveny budou prodejní stánky, ve kterých řemeslníci předvedou rukodělnou práci a své výrobky budou také prodávat. Samozřejmostí bude velké množství pouťových atrakcí.

6. Dny města Jablunkova

Kdy: sobota 15. července, neděle 16. července
Kde: Jablunkov

Jablunkov zve na tradiční oslavy s bohatým programem pro celou rodinu. V sobotu a neděli se můžete těšit na koncerty, vystoupení, fotografickou výstavu a další atrakce. V sobotu od 14.30 vystoupí např. Izabel, Cimbálovka, Leona Machálková. V nedělí program začne v 10 hod. vystoupením mužského pěveckého sboru Gorol, dále vystoupí Jablunkovanka, Zaolzi, Zaolzioczek a další.

7. Přehlídka národnostních menšin

Kdy: neděle 16. července, 14.00
Kde: Třinec

K létu v Třinci patří Přehlídka národnostních menšin, která v neděli roztančí a rozezpívá náměstí Svobody. Program je bohatý a pestrý, pro celé rodiny s dětmi. Na podiu vystoupí Poláci, Slováci, Řekové a Romové a chybět nebudou ani dobroty z jednotlivých národních kuchyní.

8. Letní shakespearovské slavnosti

Kdy: od neděle 16. července do neděle 13. srpna
Kde: Ostrava

Oblíbené Letní shakespearovské slavnosti zaujmou opět místo na Slezskoostravském hradě. Slavnosti zahájí premiérová komedie Jak se vám líbí režiséra Jakuba Nvoty. Následně se můžete těšit na Sen noci svatojánské, Dvaja pány z Verony, Macbetha, Bouři a Zkrocení zlé ženy.

9. Mistrovství karpatských horalů v kosení louky

Kdy: neděle 16. července, 13.30
Kde: Brenna

Brenna zve na statek U gazdy v Brenne-Leśnicy na mistrovství v kosení louky. Na programu jsou kromě kosení i další soutěže, např. dojení krávy a kozy. Nebude chybět lidová hudba a regionální jídla, proběhnou i workshopy tradičních řemesel.

10. Na kole kolem Bílska-Bělé

Kdy: neděle 16. července, 9.15
Kde: Bílsko-Bělá

Cyklistický klub PTTK Ondraszek zve všechny zájemce na společný výlet po okolí Bílska-Bělé. Sraz v 9.15 hod. na železničním nádraží v Bílsku-Bělé. Cyklisté navštíví zajímavá msta v okolí, nejvyšší bod bude na 386 m n. m.

11. Letní kino v Barboře

Kdy: neděle 16. července, 21.00
Kde: Karviná

V rámci cyklu prázdninových akci v prostředí dolu Barbora, proběhne tuto neděli veřejné promítání snímku Pulp Fiction – historky z podsvětí. Sezení na vlastních dekách, drobné občerstvení zajištěno, vlastní povoleno. Vstupné zdarma.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego