ČESKÝ TĚŠÍN / V úterý (6. června) večer se v evangelickém kostele Na Nivách v Českém Těšíně konal koncert dětských pěveckých sborů Trallala a Trallalinki. Společně zazpívalo více než 60 nádherných hlasů.

Pěvecké sbory Trallala a Trallalinki z polské základní školy v Českém Těšíně pod vedením Beaty Brzóska uspořádaly svůj poslední koncert u příležitosti ukončení sezóny. Děti zazpívaly svým rodičům, babičkám, dědečkům a příznivcům. Za doprovodu Alicji Adamczyk představily písně ze svého repertoáru.

Všechny písně mají svůj účel

Děti ze sboru Trallalinki představily například píseň pro nácvik samohlásek nebo píseň z Polynésie Tongo, při které se do zpěvu mohli zapojit i diváci.

„Všechny písničky mají vždy nějaký účel, podle toho, co děti hlasově potřebují, se vybírá písnička. Buď kvůli dikci, k vyrovnání samohlásek, nebo aby se naučily zpívat nižší či vyšší tóny. Všechno má svůj účel,“ vysvětlil dirigent.

Během koncertu zazněly i nové skladby

Sbor Trallala mezitím představil sakrální a lidové skladby. Ty, se kterými vystupoval na soutěžích nebo které právě piluje pro budoucí vystoupení.

„První část tvořil náš sakrální program. Ten zahrnuje to, co jsme zpívali na soutěži v Olomouci,“ uvedla dirigentka Beata Brzóska.

„Ve druhé části zazpíváme mimo jiné i některé lidové písně, tři nové, které by měly zaznít při vystoupení na soutěži v Makedonii. Cíleně jsem si troufla na něco, co ještě nebude úplně dokonalé. Abyste viděli, kolik práce to obnáší a kolik práce je ještě třeba udělat, aby písně byly vhodné k prezentaci soutěžní komisi,“ řekla Beata Brzóska.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego