ZABRZE / Muzeum uhelného hornictví v Zabrzi zahajuje od pondělí novou trasu „Cesta časem v podzemí“ ve více než dvě stě let starém podzemí štoly Královna Luisa.

Ve štole budou moci turisté vidět a slyšet o historii polského hornictví. Průvodce bude vyprávět o průmyslové revoluci, která ovlivnila každodenní život obyvatel Zabrze a Slezska.

Podzemní přístav

Během cesty podzemím turisté navštíví místa stará až 200 let, seznámí se s historií důlních lamp, prohlédnou si podzemní přístav, projdou se po chodníku vytesaném v uhlí a svezou se podzemním důlním vláčkem.

V souvislosti se začátkem letních prázdnin spustilo Muzeum uhelného hornictví speciální akci „Prázdninové slevy“, která zaručuje prohlídky štoly Królowa Luiza a dolu Guido v Zabrzi za zvýhodněné vstupné. Akce zahrnuje také novou trasu „Cesta časem v podzemí“ a platí do 9. července. (PAP)

Autor: Julia Szymańska / překlad z polštiny

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego