DOLNÍ LOMNÁ / Ne tradičně v Městském lese v Jablunkově, ale na pódiu u Domu PZKO v Dolní Lomné se letos konaly Radovánky „Síla živlů“ Polské základní školy Henryka Sienkiewicze v Jablunkově. Rodiče, babičky a dědečkové a příznivci školy nezklamali. V sobotu se v Lomné objevily davy lidí.

Důvodem k přestěhování radovánek byla rekonstrukce Městského lesa v Jablunkově. Na pódiu se tradičně představili žáci všech tříd jablunkovské školy a děti z jablunkovské polské mateřské školy. Než se tak však stalo, pódium obsadili hosté – žáci z 11. základní školy Henryka Sienkiewicze v Puławách, kteří do Jablunkova přijeli v rámci projektu Erasmus+.

Živly na pódiu

Hlavním tématem radovánek byly živly. Na pódiu tak bylo možné vidět oheň, vodu, vzduch a zemi. Největší oblibě se těšila voda. Na závěr byl na pódiu k vidění tanec v podání žáků devátých tříd s názvem „Živel mládí“.

Než však žáci vystoupili na pódium, předvedly své dovednosti děti z mateřské školy. Nejmenší děti ukázaly včelku Máju a její kamarády, prostřední se převlékly za žáby a čápy. Předškoláci předvedli svatební tanec Palečka.

Programem provázeli žáci deváté třídy Tereza Czepczor a Mateusz Madzia.

Hry a atrakce

A po vystoupeních přišel čas na zábavu. Pořadatelé si pro děti připravili spoustu atrakcí. K dispozici byly velké skákací hrady, malování na obličej, pletení copánků, cukrová vata a tak dále.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego