ČESKÝ TĚŠÍN / Studenti Polského gymnázia Juliusze Słowackého v Českém Těšíně získali první místo a dvě vyznamenání v mezinárodní literární soutěži „Slovo a identita“ Marie Danilewicz Zielinské. Pro studenty polského gymnázia je to obrovský úspěch. Do soutěže byl zaslán rekordní počet 218 prací.

„Soutěž pořádaná Gymnáziem Marie Konopnické č. 3 ve Włocławku má mezinárodní úroveň. Do soutěže bylo zasláno celkem 218 prací. Naše žákyně třídy III B Agata Kantor získala první místo. Je to velký úspěch, protože je to teprve druhá soutěž, které se zúčastnila, a hned získala první místo. Je to talentovaná dívka se zajímavým přístupem k životu, která píše velmi zajímavým způsobem. Její práce se často vyznačují černým humorem,“ říká Anita Czerwińska-Gamon, učitelka polského jazyka na gymnáziu.

Dodává, že kromě ní získali vyznamenání i další studenti. „Další studenti z naší školy zase získali ocenění. Byli to Piotr Rusz (II C) a Edyta Kupczak (II A). Piotr Rusz je také takovým tahounem, pokud jde o literární soutěže. V loňském roce vyhrál dvě soutěže a letos vyhrál tři,“ uvedla učitelka. Dodala, že talentovaný student získá cenu pokaždé, když se zúčastní nějaké soutěže.

Nikoho není třeba přesvědčovat, aby se přihlásil do soutěže

Tato soutěž pro nás znamená velký úspěch. Jsme velmi rádi, že se naši mladí lidé takto rozvíjejí. Jsou to studenti, kteří se mohou zúčastnit soutěží i příští rok. Máme také mnoho studentů, kteří teprve začínají, a tyto talenty snad příští rok zúročí,“ vysvětluje Anita Czerwińska-Gamon.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego