MALÁ FATRA / Téměř půl stovky (plný autobus) turistů z Polského turisticko-sportovního svazu „Beskid Śląski“ v České republice strávilo dva dny na výletě v Malé Fatře. Turisté absolvovali turistické trasy různé délky a náročnosti.

Trasy byly různorodé. K dispozici byla dlouhá trasa s úctyhodným převýšením kolem 1 100 m a trasy s využitím lanovky na Snilovské sedlo s převýšením od 275 m do 595 m. – Účastníci si mohli vybrat z několika tras, které jsem předem naplánoval. K dispozici byly trasy jednodušší, např. lanovkou, nebo náročnější. Hlavním cílem účastníků byl Poludňový grúň a Stoh,“ informuje Stanislav Sokalský, který byl vedoucím výletu.

„Je třeba si s sebou do těchto hor vzít větší množství vody, čaje a vhodně se obléci s ohledem na počasí“.

„Počasí nám přálo a mohli jsme obdivovat krásy Malé Fatry. Ve Štefanové si někteří objednali tradiční slovenské jídlo bryndzové halušky, popíjeli kávu a studené pivo. Shrnuto a podtrženo: výlet se vydařil. Rád bych však připomněl, že Malá Fatra není Filipka ani Kamenitý. A ti, kteří se chtějí do těchto hor vydat, by měli být informování o tom, že si musí vzít více vody, čaje a vhodně se obléknout vzhledem k počasí,“ uzavřel Stanislav Sokalský.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego