ČESKÁ REPUBLIKA, POLSKO / Od 23. června se na koleje vrátí vlaky Pirat a Wydmy, které spojí Bohumín s pobaltskými letovisky. Vlaky jsou vypravovány během letních prázdnin ve spolupráci Českých drah a PKP Intercity. Prodej a rezervace jízdenek byly zahájeny v pondělí.

Vlaky Pirat a Wydmy budou jezdit z České republiky do Polska od 23. června do 3. září 2023. Jízdenky a místenky lze již nyní zakoupit v internetovém obchodě Českých drah a v mezinárodních pokladnách. Ceny jízdenek na všech trasách začínají na 578 Kč. Spoje jsou spravovány polským rezervačním systémem a v některých termínech může být doba předprodeje zkrácena.

Noční vlaky Pirat a Wydmy

Noční linka Pirat /Bohumín (21:18) – Kolobrzeg (8:16 / 20:21) – Bohumín (7:08)/ nabídne cestování v klasických vozech 1. a 2. třídy.

Noční vlak Wydmy vyjede z Bohumína v 19:14 a svou cestu ukončí v 7:37 na poloostrově Hel, kde bude mít několik zastávek. Jeho cesta bude ukončena přímo ve stanici Hel.

Další část vlaku pojede do letoviska Łeba (příjezd v 7:34). Zpáteční vlak z Leby vyjede v 18:20, z Helu v 19:00 a do Bohumína přijede druhý den ráno v 7:43. Spoj nabídne místa ve vozech 1. a 2. třídy a v lůžkových vozech PKP Intercity. V Bohumíně bude možné přestoupit na další spoje do různých destinací v České republice.

K Baltskému moři je možné cestovat také denním spojem

Na polské pobřeží Baltského moře se lze dostat také pravidelným denním spojem EuroCity Sobieski, který jezdí z Vídně přes Břeclav, Přerov a Ostravu do Gdaňsku, Sopot a Gdyně.

České dráhy nabízejí přímé vlakové spojení také do dalších oblíbených rekreačních středisek na Slovensku, v Polsku a Rakousku; do destinací se lze dostat prostřednictvím spojů s partnerskými železnicemi. S jízdenkami Interrail se můžete vydat také na letní poznávací zájezdy po celé Evropě.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.