BUKOVEC / V Domě Polského kulturně-osvětového svazu v Bukovci se konala akce odkazující na měsíc zamilovaných. Poslední květnový víkend (27. 5.) se na „MajBalu“ sešlo více než 100 lidí.

Akci pořádal nově vzniklý Klub mládeže v Bukovci, který ji zorganizoval s myšlenkou integrace všech klubů mládeže v Zaolší a jejich příznivců.

„Máme velký dům PZKO, který je po rekonstrukci; mimo jiné v dolním patře, kde se nejčastěji scházíme, vzniklo peklo. Scházelo se nás tam asi 30, a tak jsme přišli s nápadem založit Klub mládeže,“ říká Izabela Wacławek, členka Klubu mládeže v Bukovci.

Jedná se o první akci Klubu mládeže v Bukovci. „MajBal se konal už loni, ale tehdy byla organizátorkou organizace Macierz Szkolna. Tehdy se akce konala v květnu v souvislosti s pandemií koronaviru a osvědčila se. Nápad se nám velmi líbil, a tak jsme chtěli v tradici pokračovat,“ dodává Izabela Wacławek.

Jak už to na plese bývá, nechyběla polonéza, tombola a zábava až do rána

Součástí večera byl i srdíčkový tanec. Při vstupu do sálu každý obdržel srdce se jménem jedné osoby známého páru, například Shreka a Fiony. Později proběhl tanec, při kterém se tanečníci museli spojit do párů. Kromě toho bylo zpestřením i vystoupení tanečního páru a o půlnoci se konal program, který připravili pánové z Klubu mladých. K tanci hrál DJ Ondraszek.

Jako na každém plese pořadatelé zajistili večeři a tombolu, ve které bylo možné vyhrát poukazy do restaurací, hotelů, kaváren, místní med apod.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego