MOSTY U JABLUNKOVA / V pátek 19. května se v mateřské škole v Mostech u Jablunkova konala oslava Dne matek a otců. V pečlivě připraveném vystoupení se shromážděným rodičům představily děti z místní polské mateřské školy.

Děti ze všech věkových skupin předvedly scénku. Převlečené za žáby, čápy a broučka děti zpívaly, tančily a recitovaly. Rodiče své ratolesti odměnili bouřlivým potleskem.

„Máma a táta“ jsou velká slova, která jsou synonymem lásky, dobra, rodinného tepla a štěstí. Pro malé dítě jsou rodiče nejdůležitějšími lidmi v jeho životě. Proto je třeba o pouto mezi dítětem a rodičem pečovat, pěstovat ho a opečovávat,“ tvrdí Renata Baron, ředitelka polské mateřské školy v Mostech u Jablunkova.

„Dnešní představení u příležitosti vašeho svátku je pro děti velkým zážitkem, ale také velkou radostí. Opravdu chtějí podat co nejlepší výkon, vždyť v publiku jsou dnes ti nejdůležitější lidé v jejich životě. Chtěla bych vám pogratulovat k tak úžasným a talentovaným dětem, se kterými je radost a potěšení pracovat,“ uzavřela ředitelka mateřské školy.

Po skončení programu děti předaly rodičům drobné dárky a pečlivě vlastnoručně vyrobená přání. Byl také čas na společné posezení u koláčů a čaje.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego