ČESKÝ TĚŠÍN-SVIBICE / V sobotu 25. února uspořádal Klub žen Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v Českém Těšíně-Svibici jarní výstavu. Návštěvníci mohli obdivovat a zakoupit rukodělné výrobky, jako jsou zdobená velikonoční vajíčka, háčkované hračky, náhrdelníky a nástěnné dekorace.

Výstava uspořádaná v Polském domě PZKO Český Těšín-Svibice byla první jarní výstavou Klubů žen v tomto roce. Své vlastnoručně vyrobené zázraky vystavovaly Gražyna Šimůnek a její sestra Magdalena Bártová a Irena Czudek z Klubu žen ve Svibici a také host Anna Piszkiewicz, předsedkyně Sekce žen PZKO.

Anna Piszkiewicz představila vajíčka zdobená technikou madeiry, tj. s vyvrtanými dírkami ve skořápkách. „Jsem poctěna, že mě Klub žen pozval nejen jako vedoucí Sekce žen, ale i jako kolegyni ze sousedního Klubu žen z Českého Těšína, abych také vystavila své práce,“ řekla naší redakci Anna Piszkiewicz.

Výstava se těšila velkému zájmu nejen místních obyvatel. Navštívily ji dámy z Klubů žen z Horní Suché, Stonavy, Karviné-Ráje, Havířova-Bludovic, Těrlicka, Písku, Třince-Kanady, Třince-Starého města a Dolní Líštné. Po hodině trvání výstavy se do knihy zapsalo již 60 návštěvníků.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego