DOLNÍ LOMNÁ / Děti z Mateřské a Základní školy v Dolní Lomné si připravily divadelní představení s názvem Sněhurka „Vítejte v naší pohádce“. Před polednem 3. března si pohádku mohli prohlédnout jejich kolegové ze školy v Jablunkově a odpoledne malí herci vystoupili pro své blízké.

„Představení vzniklo u příležitosti Dne babiček a dědečků a intenzivně jsme ho připravovali čtrnáct dní. Nejprve jsme nacvičovali texty písní, pak tance. V posledním týdnu jsme přijeli do Hotelu pod Akáty, aby se děti mohly seznámit s jevištěm, ozvučením a světly,“ uvedla Marcela Szotkowská, vedoucí školy.

Talentovaní umělci předvedli scénář s názvem. „Vítejte v naší pohádce“. V představení vyprávěli osudy Sněhurky. „Na přípravě se podílel celý pedagogický sbor, připravili jsme scénu, kostýmy, hudbu pro nás vytvořil Andrzej Macoszek a opony jsme si zapůjčili z Polské scény Těšínského divadla. Je za tím hodně práce, ale myslím, že její výsledky jsou vidět. Děti se v roli herců cítí velmi dobře, jsou spontánní, přirozené, na jevišti je to baví a je to pro ně radost,“ řekla Marcela Szotkowská.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego