BUKOVEC / Polská základní škola Gustawa Przeczka a polská škola v Oldřichovicích se zúčastnily týdenního lyžařského kurzu v Bukovci. V pátek 3. března malí lyžaři zakončili kurz plácnutím si s plyšovou Malinou.

Lyžařský kurz pro děti z polských škol v Třinci a Oldřichovicích probíhal od 27. března do 4. března. Každý den po vyučování v rámci družiny děti odjížděly do Bukovce, aby si na tamní sjezdovce zdokonalily lyžařskou techniku. Na místě instruktoři rozdělili žáky do skupin podle úrovně jejich znalostí. Podle slov našich malých informátorů, všichni dělali pokroky rychlostí blesku.

V pátek proběhlo zakončení kurzu. Nejprve děti trénovaly na velké sjezdovce. Na závěr se přesunuly na střední svah, aby rodičům ukázaly, jak umí lyžovat, a to i slalom! Děti byly odměněny diplomy. Největší radost však malým lyžařům udělaly sněhové koulovačky. Nástroje na výrobu sněhových koulí si během chvilky vyzkoušeli na zbytcích bílého sněhu.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego