VENDRYNĚ-ZAOLŠÍ / Odpoledne 3. března v Domě Polského kulturně-osvětového svazu ve Vendryni-Zaolší bylo věnováno babičkám a dědečkům. Program připravily děti z místní mateřské školy.

Mateřská škola je dvojjazyčná, má českou a polskou třídu. Proto byl program česko-polský. Rodiče, prarodiče a příznivci mateřské školy mohli zhlédnout představení s názvem Królewna Śnieżka- Sněhurka.

„Program jsme připravovali asi tři týdny. Nejprve jsme s učitelkami připravily scénář a rozdělily role. Akce byla pořádána především pro babičky a dědečky u příležitosti jejich svátku, ale bohužel byla odložena, protože děti byly nemocné, pak byl lyžařský kurz a byly prázdniny. Děti si také připravily dárky, babičky dostaly květináče s primulemi. Děti si květináče vlastnoručně namalovaly a vyzdobily. Dědečkové dostali utopence, které také připravily děti ve školce,“ říká Karolina Nožka, třídní učitelka polské mateřské školy ve Vendryni-Záolší.

Učitelka také vysvětluje, jaké jsou vztahy v dvojjazyčné školce. „Vztahy v naší školce pěkně fungují, společné akce jsou toho důkazem. V polské třídě máme v současné době 10 žáků různého věku. Už se těšíme na další společné akce, jako je Den matek, rozloučení s nejstaršími dětmi, radovánky a různé výlety,“ dodává Karolina Nožka.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego