VISLA / V pátek 10. února uspořádala Místní skupina PZKO v Bohumíně-Skřečoni pro 47 účastníků autobusový zájezd do Visly. Cílem výletu byla zimní jízda na saních s koňským spřežením.

Po příjezdu do Visly začala těsně před soumrakem jízda na pěti saních v krásné zimní scenérii. Trasa 45minutové projížďky vedla z Visly Černé podél kaňonu Bílé Visly a zpět. Po návratu se konalo společenské setkání na horské chatě Watra. Nechybělo posezení u teplého jídla.

Horalská atmosféra

Horalskou atmosféru zajistila zábava v kolibě za doprovodu čtyřčlenné horalské kapely, která uspořádala téměř hodinový program plný her, tance a společného zpěvu polských, českých a slovenských lidových písní.

Slova díků patří hlavní organizátorce výletu, místopředsedkyni spolku Beatě Grzebień. Už teď se těšíme na další akci ve Skřečoni – 25. března se v Domě PZKO uskuteční tradiční Velikonoční jarmark.

/D.G./

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego