1. Artur Andrus

Kdy: pátek 3. února, 17.00
Kde: Cieszyn

V Divadle A. Mickiewicze vystoupí kabaretní herec, novinář a spisovatel Artur Andrus w doprovodu hudebníků. V jeho podání uslyšíme známe a oblíbené kabaretní písníčky, rovněž z nové desky Sokratesa 18, básně a vtipné historky.

2. Ledové sochy

Kdy: od 14. ledna do neděle 5. února, 9.00-16.30
Kde: Pustevny

Ledové sochy i letos zdobí Pustevny. Do neděle 5. února můžete navštívit tuto krásnou ledovou výstavu, kterou obec připravuje ve spolupráci se zkušenými sochaři a řezbáři. Letos na téma Návrat dinosaurů do Beskyd. Podrobností zde: www.pustevny.cz/ledove-sochy/.

3. Karneválové plesy

Kdy: sobota 4. února
Kde: Bystřice, Havířov-Suchá, Nebory a další místa

Plesová sezóna pokračuje. O nadcházejícím víkendu se bude konat hned několik plesů. V sobotu se můžete vydat například do Bystřice, kde Místní skupina PZKO pořádá v Polském domě tradiční ples. Vystoupí regionální soubor Bystrzyca, k tanci bude hrát DJ Grygar. Karnevalovou zábavu pořádají rovněž Poláci v Havířově-Suché, kde se bude v sobotou večer konat Bal papuciowy. V Neborech se budou bavit v Domě PZKO.

4. Den na lyžích s Moravskoslezským krajem

Kdy: sobota 4. února
Kde: Bílá

Veřejné lyžařské závody v obřím slalomu, které pořádá s Moravskoslezský kraj, budou určené pro děti i dospělé. Zkrátka pro všechny lyžaře, kteří si chtějí vyzkoušet své lyžařské dovednosti. V sobotu 9.3. ve Ski areálu Bílá . Připraveny bude bohatý program pro celou rodinu.

5. Another Pink Floyd

Kdy: sobota 4. února, 19.00
Kde: Cieszyn

V Divadle A. Mickiewicze vystoupí skupina Another Pink Floyd, považovaná za jednou z nejlepších skupin hrajících skladby Pink Floyd Koncertní program této hudební legendy bude opravdová show, nejen s hudbou ale i světelnými efekty.

6. Karneválová show

Kdy: sobota 4. února, 17.00
Kde: Skočov

Výjimečné taneční a hudební představení budete moct shlédnout v Teatrze Elektrycznym v polském Skočově. Vystoupí zde tanečnice skupiny Maraquja. V jejich provedení uvidíme taneční vystoupení v nádherných kostýmech a uslyšíme největší hity populární hudby.

7. Slován z papíru

Kdy: sobota 2 února, 9.00-15.00
Kde: Chotěbuz

Kdo ví, jak vypadali staří Slované, když v raném středověku přišli na naše území? Vědci nám sice díky svým výzkumům mohou dát spoustu tipů, ovšem mnoho otázek zůstává nezodpovězených. O to víc prostoru se dostává fantazii. Přijďte si svého dávného Slovana vyrobit do dílny v Archeoparku. Šikovným rukám ani vlastní představivosti se meze nekladou.

8. Burza knih

Kdy: sobota 4. února, 8.00-12.00
Kde: Český Těšín

Městská knihovna Český Těšín zve do oddělení v Havlíčkové ulici na burzu knih, která se tradičně koná každou první sobotu v měsíci. Nabídka knih zdarma pro dospělé i děti. Přijďte si vybrat tu svou.

9. Procházka z cyklu Den otevřených dveří

Kdy: sobota 4. února, 11.00
Kde: Cieszyn

V roce 2023 pokračuje cyklus komentovaných procházek po Cieszyně. Tuto sobotu se vydáme do Książnicy Cieszyńské, a potom na méně oficiální část do kavárny Tramwaj Cieszyński.

10. Mezinárodní běh „O Istebniański Bruclik“

Kdy: neděle 5. února, 10.00
Kde: Istebna

Pro lyžaře a milovníky sportu máme zajímavý tip na neděli. V polské Istebné se bude konat 48. ročník Mezinárodního běhu „O Istebniański Bruclik“. Milovníci lyžování budou soupeřit na Kubalonce v několika věkových kategoriích – zúčastnit se mohu jak děti, tak senioři.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego