JABLUNKOV / Již podesáté završil vánoční období v jablunkovském kostele Božího Těla tradiční Koncert koled.

V pátek 6. ledna zazněly v kostele známé i méně známé koledy, pastorely a vánoční písně. Účinkovaly školní sbory PZŠ v Jablunkově Mała Jabłoneczka (pod vedením Moniky Lysek) a Jabłoneczka(pod vedením Katarzyny Kantor).

Mužský sbor „Gorol“ zpíval pod taktovkou Katarzyny Kantor. Na závěr všechny tři sbory předvedly píseň „Pastuszkowie, bracia mili“ (dirigovala Monika Łysek).

Finanční pomoc pro sdružení Nikdy nejsi sám

Koncert koled byl charitativním vystoupením, všechny peníze, které se během koncertu vybraly, byly věnovány na činnost sdružení „Nikdy nejsi sám“. Příjemným překvapením bylo vystoupení svěřenců sdružení, kteří zazvonili na zvonky na melodii známých koled. Za tímto nápadem stojí Renata Czader, které byly finanční prostředky předány.

Diváci, kteří zaplnili kostel do posledního místa, byli nadšeni – byl to skutečný hudební svátek. Na závěr si všichni společně zazpívali koledu „Bóg się rodzi“.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego