HORNÍ SUCHÁ / V neděli 15. ledna se v katolickém kostele v Horní Suché konal Novoroční koncert, který byl letos uspořádán u příležitosti 30. výročí založení pěveckého sboru ,,Sucha“ a 110. výročí organizovaného zpěvu v Suché. Vystoupil pěvecký sbor – jubilant a pozvaní hosté. Repertoár koncertu byl vánoční.

Sbor ,, Sucha“ je smíšený sbor, který vznikl v lednu 1993 sloučením ženského sboru ,,Tęcza“ a mužského sboru ,,Sucha“. – Jeho členy jsou většinou lidé, kteří celý život zpívají ve sborech. Proto jsou ve sboru zpěváci, kteří zpívají už 60 let,“ vysvětlila Grażyna Siwek, která jubilejní koncert vedla.

Vystoupili oslavenec a hosté

Jako první vystoupil sbor „Sucha“ pod vedením Tadeusze Danela a za doprovodu orchestru. Sólo zazpívala Beata Czendlik-Šelová.

Nestává se často, abyste v kostele slyšeli zpívat koledy za doprovodu cimbálu. Právě o takovou atrakci se pro posluchače, kteří zaplnili kostel do posledního místa, postarala ostravská kapela Šmykňa.

Vystoupili také hosté z Polska – dechový orchestr „Mix Orchestra“ z Lubomie, smíšený pěvecký sbor „Slavíci z Horní Suché“ a místní soubor „Chórek“ za doprovodu kapely “ Šmykňa“.

Zazněly koledy a vánoční písně v polštině, češtině a angličtině. Na závěr koncertu si umělci a diváci společně zazpívali, nejprve v polštině a poté v češtině, známou koledu Tichá noc.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego